Sälj dig rik!

2010-02-10

Sälj dig rikTrodde du att säljare är något man föds till? Glöm det! Alla som kan skapa förtroende och är duktiga på att hantera relationer kan lyckas!

All försäljning handlar i grunden om relationer mellan människor. Detta gäller oavsett om kundkontakten sker via telefon eller besök. Om du vet hur man skapar förtroende och är duktig på att skapa relationer – ja, då har du också goda förutsättningar att lyckas med försäljningen!

Ställ frågor och lyssna

En del säljare är så ivriga att presentera sin idé att de glömmer att först fråga om kundens situation. Andra följer slaviskt ett samtalsmanus och har svårt att svara på frågor som hamnar utanför ”mallen”. För att lyckas med försäljningen måste man känna till kundens behov. Visa intresse, ställ frågor och var lyhörd inför kundens signaler! Slarv i förarbetet leder ofta till missförstånd och i värsta fall missade affärer.

Skapa förtroende

Alla (goda) relationer bygger på förtroende. Ett tips är därför att sträva efter en öppen och rak dialog med kunden. Var inte rädd för att erkänna misstag eller t.om. att upplysa kunden om eventuella brister i din produkt! Detta skapar en känsla av ärlighet vilket ökar dina chanser till affär.

Utbildningstips

För att lyckas med försäljningen krävs både erfarenhet och kompetens. Det är också viktigt att kundtjänst, reception och övrig personal med kundkontakt förstår hur de kan bidra till företagets resultat. Nedan har jag listat några tips på utbildningar som hjälper dig och ditt företag att öka försäljningen.

• Affärsmannaskap
• Grundläggande försäljning
• Säljledning
• Förhandlingsteknik
• Presentationsteknik
• Telefonförsäljning
• Kundservice

Hitta rätt säljutbildning

Skicka en kostnadsfri förfrågan & jämför offerter

Lämna en kommentar