Så får du kunderna att köpa av just ditt företag

2010-04-14

Sa-far-du-kunderna-att-kopa-av-just-ditt-foretag Om du verkar i en bransch där det finns många företag som säljer liknande produkter så är det jätteviktigt att sticka ut. Kunderna behöver få veta vad det är som utmärker just ditt företag och vad det är som gör att de ska handla just hos dig. Så här får du kunderna att handla av just ditt företag:

  • Ditt erbjudande måste skilja sig från dina konkurrenters erbjudande. Det måste ha någon slags fördel, exempelvis billigare, mer prisvärt, fler produkter för samma pris, bättre service, utökade garantier och så vidare.
  • Som kund är det viktigt att bli bra bemött. Det handlar om allt från försäljning till reklamationer och garanti. Att alltid bemöta kunden på ett trevligt och positivt sätt, visa intresse för kunden och lyssna på hans behov är guld värt.
  • Kan ditt företag erbjuda möjlighet att dela upp betalningen eller betala senare? När det gäller dyrare köp handlar det oftast om pengar och betalningsalternativ vilket företag man väljer att handla av.
  • Ger du kunden bra information? Kunder vill ha information om produkterna och om köpvillkoren. Se till att all information enkelt kan hittas och att den presenteras tydligt och lättläst.

Bildkälla: http://www.freedigitalphotos.net/images/Money_g61-Twenty_Pound_Notes_p164.html

Lämna en kommentar